Menu
EUR
  • Ambachtelijk bereid in Amsterdam
  • Snel verstuurd en gratis vanaf 75 EUR
  • Feestelijk verpakt
  • Altijd vers

Italian icecream

 
Ons ijs bewaren wij in pozzetti, zoals de Italianen dat vroeger deden. Dit doen wij om de beste Italiaanse ijssensatie te kunnen leveren. Deze afgesloten potjes garanderen een constante temperatuur en de minste licht- en luchtverontreiniging. En dat proef je!

Wij hebben geen hoge torens ijs, vol met decoratie. Maar wij houden het bij de italiaanse stijl. We gebruiken uitsluitend hoogwaardige en duurzame ingredienten, kwaliteit staat met stip op één. Kom langs en laat je verleiden door de 18 sensationele smaken die wij bieden zoals citroen basilicum, ricotta vijgen, gezouten caramel en pistache (100% pistache noten). 


We hebben zo nu en dan wisselende smaken. Grote kans dat je onderstaande smaken zult aantreffen bij onze vestigingen

AARDBEI – De aardbeienplant hoort bij de rozenfamilie. In de symboliek staat de aardbei voor kortstondig genot. De vruchten hebben een hoog vitamine gehalte. Aardbeien ijs is gemaakt van de Senga Sengana aardbei en smaakt zoet met een frisse toon.

BLOEDSINAASAPPEL – Deze vrucht wordt ook wel een wijnsinaasappel genoemd. Deze is rond 1850 in het Middellandse Zeegebied ontstaan. Het is een afgeleide van de gewone sinaasappel. De smaak van de bloedsinaasappel ijs is fris zoet met een duidelijke zure toon.

CITROEN – De citroenboom is de enige bekende boom die 4-maal per jaar vrucht draagt. De vrucht bevat veel vitamine C: 100 gram citroen bevat 53 mg vitamine C. Citroen ijs wordt gemaakt van Siciliaanse citroenen. Deze worden algemeen beschouwd als lekkerste. De excentrieke zure smaak van citroen proef je duidelijk terug in het ijs.

CITROEN BASILICUM – De naam basilicum komt van het oud-Griekse ‘Basileus’ wat koning betekent. De oorsprong van basilicum ligt in India. Daar is het een heilig kruid. Die Indiërs kozen dit kruid uit om de eed te zweren bij de rechtbank. De Grieken kenden het kruid geneeskracht toe. In Italië gaf een pot basilicum voor het raam aan, dat een vrouw op zoek was naar een man en in Mexico draagt men een paar blaadjes basilicum in de broekzak tegen geldverlies. Basilicum heeft een verfrissende en stimulerende effect op de geest. De combinatie citroen basilicum geeft een fris, kruidig smaak.

CHOCOLADE – Cacao is een belangrijk bestanddeel in chocolade ijs. De Azteken verbonden cacao met de godin van de vruchtbaarheid. Vroeger werd cacao alleen gedronken. Het was een luxe product en werd vooral genuttigd door de adel. Nu zijn er vele producten met cacao, waarvan chocolade ijs een grote favoriet is. Het ijs wordt gemaakt van onze pure chocolade en heeft dus een volle pure smaak.

COOKIES – De biscotti is een zandkoekje met cacao en chocoladepasta. Deze zijn door de crème ijs gespateld, waardoor de romige smaak wordt vermengd met chocolade koek.

MANGO – De mango is na de banaan het belangrijkste fruit uit de tropen. De bloesem van de mangobloem is ook eetbaar en levert een zoete honing. De mango komt van nature voor in India waar de boom en de vrucht heilig zijn. Het mango ijs wordt gemaakt van de Alphonso mango, ook afkomstig uit India en heeft een duidelijke authentieke smaak.

LEMON CHEESCAKE – Citroen ijs met citroencrème en kleine stukjes grisbi koek. Dit is een Italiaans biscuitje wat gevuld is met crème. Deze koekjes worden in verschillende smaken gemaakt en zijn een populair tussendoortje bij de Italianen. De smaak is romig en fris tegelijk met een lekker krokantje.   

VIJG – Vijgen zijn één van de oudst bekende vruchten. Al rond 9000 voor Christus werden vijgen verbouwd. Vijgen zijn goed voor de spijsvertering. De vijg wordt traditioneel gebruikt als medicijn tegen keelpijn. Vijgen ijs is zacht van smaak met kleine stukjes vijg.

HAZELNOOT – De mooiste en lekkerste hazelnoten komen uit Piemonte. De hazelnoten uit Piemonte zijn ronder en hebben minder nerven waardoor ze minder vliesjes bevatten. De hazelnoten laten we branden en zouten, zodat ze optimaal tot hun recht komen in het ijs.

KOKOS PASSIE – De kokosnoot is een steenvrucht, waarvan het vruchtvlees vezelig is, het is erg gezond, verbetert de spijsvertering en bevat antioxidanten. Het kokos ijs heeft een romige tropische smaak met een vleugje passievrucht.

PISTACHE – De pistachenoten komen uit Bronte, dat ligt aan de voet van Etna in Sicilië. Sicilië is de enige plek in Italië waar pistachenoten worden geteeld. De oogst is één keer in de twee jaar, zodat de boom haar kracht kan behouden. De minerale zouten in de vulkanische aarde is zorgen voor een uniek zilte nasmaak. De smaak van ijs laat zich niet anders omschrijven dan echte pistache.

STRACCIATELLA – De naam stracciatella (straccia) betekent ‘een beetje versnipperd’ en wordt in Italië voor meerdere gerechten gebruikt. Denk hierbij aan soep (stracciatella alla Romana) en een kaassoort (bewerkte mozarella). Stracciatella ijs kent een blanke basis met daarin stukken Van Soest chocolade. De chocolade wordt bijna op het laatst kort aan het ijs toegevoegd. Hierdoor behoudt de stracciatella de grove ambachtelijke structuur.

VANILLE – Vanille is afkomstig van de klimorchidee. De naam komt van het Spaanse woord vainilla (peulschil). De plant komt oorspronkelijk uit Mexico. Tegenwoordig is Madagascar de grootste producent van vanille. De vruchten (eigenlijk bessen) worden onrijp geplukt en gedroogd, waardoor ze veranderen in een zwart glimmend vanillestokje. In het stokje zit een vanillemerg, kleine zwarte zaadjes, die de unieke smaak van het vanille ijs maken.

YOGHURT LIMONCELLO – Een combinatie van romige yoghurt ijs met citroen. Yoghurt Limoncello ijs bevat geen alcoholpercentage. Limoncello wordt voornamelijk in het zuiden van Italië geproduceerd. Traditioneel wordt het gemaakt van Siciliaanse citroenen. De combinatie zorg voor een fris ijsje met een licht zuurtje.

Choose your language
Choose your currency

Recently added

Total incl. tax
€0,00
Order for another €75,00 and receive free shipping
0
Compare
Start comparison

This product has been added to your cart
Please accept cookies to help us improve this website Is this OK? Yes No More on cookies »