Om versheid en kwaliteit te waarborgen, worden de producten per soort verpakt en vervolgens in de pakketten geplaatst.
Smaakimpressie BRUSSET - LAURENT B
Tamelijk ondoorzichtig robijnrood van kleur. In de neus aroma’s van bosaardbeien, kersen, zoethout, tabak en garrigue (gedroogde Provençaalse kruiden). In het smaakpalet tonen van gekonfijt klein rood fruit en lavendel, die worden gevolgd door een lange intense afdronk met zacht rijpe tannines.
Vinificatie
Na de handmatige pluk worden de druiven geselecteerd, niet onsteeld, gekneusd en aansluitend volgt een temperatuur gecontroleerde alcoholische fermentatie met wilde (druifeigen) gisten op grote betonnen cuves. Hierna vindt de persing van de druiven en het oversteken van de jonge wijn op barriques plaats, om hierin de malolactische gisting te ondergaan en te rijpen. Na 15 maanden wordt de wijn geassembleerd en zonder filtering gebotteld. Dit hele proces verloopt geheel volgens biologische en biologisch dynamische regels en voorschriften.